ESNAFA HİBE DESTEĞİ NASIL YAPILIR?

ESNAFA HİBE DESTEĞİ NASIL YAPILIR? 

 


Son dakika: Bakan Muş'tan hibe desteği açıklaması? Devlet yardımını nerden alırım? Hibe desteği ne zaman başlıyor?


Mehmet Muş, Devlet yardımıyla başvuran esnaflarımız ödemelerin yarından itibaren başlayacağını söyledi. Vatandaşlar hibe desteği için 23 Haziran tarihine kadar başvuru yapabilecek. Milyonlarca vatandaş "hibe desteği başvurusu nasıl yapabilirim?" sorusunun cevabını araştırıyor. Peki hibe desteği ödemeleri ne zaman başlayacak?


Salgın yüzüne ticari faaliyetlerinde sorun yaşayan esnaf ve zanaatkârlar ve gerçek kişi tacirleri 20 mayıs 2021 tarihinde 3998 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Ticaret Bakanlığı tarafından hibe desteği sağlanacak.



Bakan Muş, "3 bin TL ve 5 bin TL hibe desteği ödemesi, başvuru sıralaması dikkate alınmak suretiyle, yarından itibaren esnafımızın Bakanlığımıza bildirdiği banka hesaplarına yatırılmaya başlanacaktır."


Destekten kimler faydalanabiliyor?

Devlet hibe yardımına 17 Mayıs 2021'den itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler kazançlarına tabi olanlar katılabiliyor.


Peki hangi günler başvurabilirim?

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınızın son hanesi sıfır olan kişiler 25 Mayıs Salı, 

2 olanlardan 26 Mayıs Çarşamba, 4 olanlardan 27 Mayıs Perşembe, 

6 olanlardan 28 Mayıs Cuma, 8 olanlardan ise 29 Mayıs Cumartesi, gününe kadar başvuruları alındı.


HİBE DESTEĞİNİ KİMLERE VERİLECEK?

5 bin Türk lirası ile desteklenecek birinci gruba şu sektörler dahil;

kayak pistleri, sirkler, plaj alanlarının işletilmesi, nikah ve düğün salonu işletmecileri, kırtasiye ürünlerinin perakende ticareti, gösteri sanatları, kaplıca, sinema filmi gösterimi, SPA merkezleri,  spor ve eğlence amaçlı spor hizmetleri, eğlence parkları, pansiyonları, kara yolu şehir içi ve şehirler arası havaalanı servisleri ile yolcu taşımacılığı, kantinler,  öğrenci ve işçi yurtları, şehir içi personel ve okul servisleri, çay ocakları, kıraathaneler, kahvehaneler,  internet kafelerin faaliyetleri, kafeler v.b işletmeler içinde 35 ekonomik faaliyet yer alıyor.


3 BİN TÜRK LİRALIK HİBE DESTEĞİ KİMLERE ALABİLECEK?

Oyuncu ajansları, sürücü, gemici, dil, muhasebe kursları, kurs ve etüt merkezleri, yazılım ve bilgisayar dersi veren kurslar, mankenlik, modelistlik, stilistlik kurslarının faaliyetleri, özel kreşler, çocuk kulüpleri, tiyatro dekor ve malzemelerinin kiralanması, dikiş, nakış, güzellik, kuaförlük, berberlik kurslarının faaliyetleri, kendi hesabına çalışan valeler, hamallık hizmetleri, yazar, bestekâr, heykeltıraş, ressam, karikatürcü, gravürcü, ebru sanatçısı, pizzacılar, tezgahlar ve pazar yerleri vasıtasıyla şekerleme perakende ticareti yapanlar, reklamcılık ile ilgili fotoğrafçılık faaliyetleri, ayakkabı boyama hizmetleri, dondurma imalatı, lokaller (alkollü alkolsüz), dondurmacılar, fotoğrafçılar, çorbacılar, fast - food'lar vb.


Ne kadar alınıyor?

ilk gurup grup için 5 bin Tl,

ikinci grup için 3 bin Türk lirası olarak belirlendi.


HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

"turkiye.gov.tr" veya e devlet üzerinden başvurup takip edebilirsiniz.




.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski